Vidákovics Patrik – Thaiföldi napló #2

Thaiföldi napló! Vidákovics Patrik készüléséről, terveiről, gondolatairól új rovatunkban mindent megtudhattok! Következzen a második rész!

Elkezdődött a kint létem negyedik hete. Két dolog miatt se tudtam hétfő délelőtt edzésre menni. Az egyik, hogy intéztem a kínai vízumot, ami eléggé macerás. Egy csomó dokumentum kell hozzá, kétszer is vissza kellett mennem a nagykövetséghez, de még mindig nem kaptam meg.

Több ember megkérdezése után kaptam az infót, hogy a TopTeam-nél is lehet csináltatni, úgyhogy bízok benne, hogy ők segítenek megoldani.

A másik dolog, ami miatt kihagytam az edzést, hogy kaptam egy fülgyulladást. Ha ráütnek, nagy fájdalmakkal jár. De nem bírtam megállni, így a délutáni edzésre elmentem, futottam, illetve zsákoltam 15-20 menetet.

A Top Teamnél mindenki, aki bunyózott kínai ellenfél ellen, ugyanazon a véleményen vannak, miszerint a kínaiak nem bírják a testre mért támadásokat. Úgyhogy ennek tudatában rámentem a testütések gyakorlására a zsákon.

Keddi naptól kezdve beálltam sparringolni, de csak fejvédőben. Péntekre szerencsére meg is gyógyult a fülem. Nagyon kimerítő volt ez a hét, még így is, hogy nem pajzsoztunk. Csak futás, sparring meg zsákolás. A zsákolás volt a legfárasztóbb, ez is inkább mentálisan, mivel minden edzésen a pajzsozás helyett kellett csinálnom, vagyis olyan 10 meneteket mentem, napi kétszer.

A thai edzések mellett még részt vettem Pascal, és Steve Banks (Panda) kick-box edzésein, illetve a szerdai pro sparringon, ahol 5(!) perces meneteket bunyóztunk. Ami érdekes, hogy 3 hét alatt nem nagyon jött le a súlyomból, viszont ezen a héten 80 kilóról lefogytam 75-re.

A testzsír-százalékom, már bőven 10% alatt van. Azt nem mondanám, hogy felgyorsultam, mivel érzem, hogy a testem már nagyon ki van merülve. Ezért a szombati és vasárnapi napot pihenésre szánom, főleg mert a jövő héten elkezdjük a 2 hetes tömény pajzsozásokat, a meccsre készülve.

Visszatérve a súlyomra, mindenki csodálkozik azon, hogy 80 kiló voltam, mivel alkatomból adódóan 70 kilósnak kéne lennem. Úgyhogy az a terv, hogy a meccsem után elindulok -75 kilóban, vagy ha még jön le rólam, akkor akár még kisebb súlyban is megpróbálkozok.

Egy nagyon fárasztó héten vagyok túl, és ez csak még nehezebb lesz, de ahogy a mondás tartja:

„Amíg nem adod fel, nem tudnak legyőzni.”


error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu