Változások a Muaythai Szakszövetségben

Az elmúlt hétvégén közgyűlést tartott a Magyar Muaythai Országos Sportágai Szakszövetség, ahol az új elnökről is szavaztak!

/A kép illusztráció/

December 2-án közgyűlést tartott a Magyar Muaythai Országos Sportágai Szakszövetség, ahol az alapszabály módosításán és az elnökségi tagsággal kapcsolatos személyi döntéseken túl arról is szavaztak, hogy ki lesz az elnök a következő 5 évben.

A poszton pedig nem történt változás, ahogy az elmúlt 5 évben, úgy a következő ciklusban is Dudok Károly lesz a Magyar Muaythai Országos Sportágai Szakszövetség elnöke. A közgyűlés után tettünk fel neki néhány kérdést.

ellenfelem.hu: – Újabb 5 évre megválasztottak a Szövetség elnökének. Gratulálunk! Hogy értékeled az elmúlt időszakban elért eredményeket?

Dudok Károly: – Köszönöm szépen! Az elmúlt időszakban rengeteg változáson ment  át a Szövetség. A teljesség igénye nélkül: MOB tagság, IFMA tagság, felnőtt és utánpótlás szövetségi kapitányok, Doppingbizottság.

e.: – Mit tartasz az elmúlt 5 év legkiemelkedőbb eredményeinek?

D.K.: – Szövetségünk,és a sportág számára a legfontosabbak Korábban MOB tagság (most Nemzeti Versenysport Szövetség tagság) IFMA tagság,és folyamatos sportdiplomácia,Utánpótlás nevelés látható fejlődése.

e.: – Az elnök ugyan Te maradtál, de történtek személyi változások az elnökségben. Milyen személyi cserék történtek?

D.K.: – Véleményem szerint a Tagság erősíteni szeretné a szakmai munka minőségét, így egy új összetételű Elnökséget választott, amelyben helyet kaptak elismert klubvezetők,bírók,és üzletemberek.

FRISSÍTÉS! A Magyar Muaythai Országos Sportágai Szakszövetség új főtitkára Szabó László lett, aki 2016 májusa óta a szövetségi kapitány-helyettes poszton tevékenykedett. 

“Az új vezetés nagy egyetértésben,és még nagyobb lendülettel kezdte a munkáját” – mondta el portálunknak Dudok Károly, a Szakszövetség újonnan megválasztott elnöke! 

Dudok Károly és a magyar válogatott egy része a tavalyi muaythai Világbajnokság előtt

e.: – A kickbox sportágban nagyon szorosak a nemzetközi kapcsolatok. Nemrég egy nagyon sikeres Világbajnokságot is láthattunk Budapesten. Hogy áll a muaythai sport ezen a téren? Várható-e esetleg egy komoly nemzetközi verseny megrendezése a következő években? Vagy tervben van-e hasonló?

D.K.: – Már említettem a nemzetközi kapcsolatok jelentőségét. Én is azon dolgozom,hogy minél több színvonalas világversenyt rendezzünk a közeljövőben. A legközelebbi lehetőségünk egy V4 Muaythai Kupa Budapesten a jövő év első felében, ezzel a rendezvénnyel felkerülhetünk a világversenyeket rendezők “térképére”,és egy sikeres megvalósítás esetén gondolkodhatunk egy Európa-bajnokság pályázásán.

e.: – Mik a rövid és hosszú távú célok a következő időszakra nézve?

D.K.: – Rengeteg feladatunk van! A legfontosabbak ezek közül is,hogy utánpótlás, és felnőtt versenyzőink több nemzetközi tapasztalatot szerezzenek, ezért a környező országok ligáiba neveztünk,fontos még megemlítenem a sportágunk egy 3 éves “próbaidőt” tölt a NOB-nál,és 2019-ben döntenek az olimpiai sportággá választásunkról. Itt van nagy jelentősége,hogy minden tagország külön-külön is tegyen a közös célért.Ezeket a feladatokat a világszervezetünk adja ki nekünk.

e.: – Köszönjük! 


error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu