UFC Fortaleza – Őrségváltás és kemény csaták

Az egész hét elég mozgalmas volt, de a hétvégére igazán besűrűsödtek a dolgok! A koreai Road FC, az ACB, a Kunlun Fight, az EFN, az FFC, a FEN, a One FC, a Pancrase mind gálákkal jött, ráadásul a David Lemieux és Curtis Stevens bokszmeccs is most volt. Cikkünk írásának idején a Max Muay Thai gála és még egy Superkombat show még hátra van! Erre tett aztán az UFC rá még egy lapáttal. A UFC Fortaleza gálát telt ház mellett, több, mint 14000 rajongó szeme láttára tartották a brazíliai városban. Nézzük az eredményeket!

UFC Fortaleza lead kép

Az UFC Fortaleza bár nem volt nagy nevektől mentes, mégis, nagy része a sportot szorosabban követők részére mondott inkább valamit. Ez viszont Brazíliában nem gond, hiszen a sajátjaiknak nagy elánnal szurkolók – ahogy ezt fentebb említettük – megtöltötték a csarnokot és a szokásosan nagy hangerőt produkálták.

A legendás Vitor Belfort a TRT betiltása óta látványos fizikai átalakuláson ment át és bár jó formában volt, gyorsasága, reflexei, védelme nem a régi. Az új, feltörekvő nagyágyúk sorait erősítő Kelvin Gastelum átgázolt rajta. Az eredetileg öt menetre kiírt mérkőzés az elsőben befejeződött.

Nagy skalp ez Gastelum számára, aki győzelme után portugálul szólt a tömeghez, énekelve köszöntötte születésnapos édesanyját és még Anderson Silvát is kihívta. Saját elmondása szerint legendákra vadászik. Érthető is, hiszen a jól hangzó nevek általában szebben jövedelmező meccseket is jelentenek és az áhított címmeccshez is közelebb viszik.

Edson Barboza. Mit lehet mondani Edson Barbozáról? Egyszerűen brutális. A hosszú, őrült kiütések sorát egy újabbal gyarapította, amikor is a második menetben Beneil Dariush-t elküldte az árnyak földjére. A csattanó hang feledhetetlen!

Shogun győzelme minden fanatikus, a sportot régóta követő rajongó számára örömöt okozott. Fantasztikus volt látni, ahogy a nem éppen okosan küzdő Gian Villantéval megfizettette az árát a 35 éves, még mindig veszélyes, meglepetésekre képes Shogun. Érthetően a tömeg is robbant örömében szeretett harcosuk győzelmének láttán.

Jussier Formiga és Ray Borg mindketten elképesztőek a földön és bár küzdelmük csak nyomokban tartalmazott földharcot, ezekben a pillanatokban is bőven volt mit tanulmányozni. Élvezetes, nagyszerű küzdelem volt, Borg pedig könnyen lehet, hogy legközelebb a címért mehet, bárki is nyerje a Mighty Mouse Johnson vs Wilson Reis csatát.

Bethe Correia és Marion Reneau küzdelme egy három menetes, oda-vissza csata volt. Renau okozott pár kellemetlen pillanatot a brazilnak, de a meccs végül döntetlen lett. Valószínűleg egy újrázásnak is lenne értelme, hogy egyértelműen kiderüljön valami, de, hogy lesz-e ebből valami, azt nem tudni.

Tim Means és Alex Oliveira esetében egy ilyen újrázást láthattunk, igaz, más okokból. Első küzdelmük érvénytelenül végződött, miután Means illegális technikát használt, a mérkőzést pedig leállították. Oliveira, a brazil Cowboy mostanra igen csak összeszedte magát – körbeverte Meanst az első menet elején, aztán nekiállt, hogy mutasson egy kis grapplinget is és be is fejezte Means-t.

Kevin Lee és Francisco Trinaldo küzdelme sem volt akármilyen! Trinaldo majdnem kétszer is befejezte az első menetben a találkozót, de Lee visszajött, majd a másodikban egy brutális fejrúgással talált, aztán subolta Trinaldo-t. Sergio Moraes és Davi Ramos küzdelme már koránt sem volt ilyen izgalmas. Moraes ugyan behúzta a meccset, de ezen győzelme sem lesz egy sokáig emlegetett pillanat.

Michel Prazeres nem éppen a finiseiről ismert, de Josh Burkman ellen ez most sikerült neki! Miután állva nem sikerült befejeznie a meccset még egy komolyabb GnP után sem, így végül subolta ellenfelét!

Joe Soto és Rani Yahya meccse szintén végig ment, Soto pontokon húzta. Furcsa és szomorú is volt valahol látni, hogy ezen a szinten is előfordul még ilyen, de a második után Yahya-t a sarokba kellett cipelni, annyira le volt fulladva. Összességében tehát a UFC Fortaleza képében egy elég izgalmas, pofás kis gálát kaptak a Brazil rajongók!


error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu