Thaiföldi napló #14 – Győzöl vagy tanulsz

A thaiföldi napló ezen részében Vidákovics Patrik hazalátogatásáról, ill. a cseh fővárosban bevállalt meccséről számol be, melyet az XFN égisze alatt vívott!

Thaiföldi napló lead cover

Következzen hát egy Európában írt fejezet a thaiföldi napló lapjairól – Patrik beszámolója a prágai XFN K-1 Legends gálán vívott meccséről!

“Hétfő délután indultam Phuketről, majd kedd reggel érkeztem Ferihegyre. Onnan pedig utaztam is tovább Lovasberénybe, a szüleimhez. Itt egy(!) napot tudtam pihenni, majd indultam is szerdán vonattal Prágába, hogy odaérjek időben, és tudjak fogyasztani a csütörtöki mérlegelésre.

A cseh fővárosba körülbelül 7 óra vonatozás után érkeztem meg. A mérlegelés másnap délután 6-kor volt, a fogyasztás pedig talán túl jól is sikerült. Jóval a súly alá mentem, hiszen 74,1 kg voltam. Utoljára szerintem 20 évesen voltam ennyi.

Ellenfelem az örmény Anatoli „Tolja” Hunanyan volt, aki mögött több, mint 250 mérkőzés van már. Indult egyaránt kick-box-ban, muay-thai-ban, és profi box-ban is. Pár éve még Harcsa Norberttel is mérkőzött box szabályrendszerben.

A mi mérkőzésünk ötödiknek volt kiírva, én pedig Kiss László és Gál Attila kíséretével a sarkamban vártam az összecsapást.

Már a bemelegítésnél éreztem, hogy nem sikerült átállnom az itthoni időzónára. A biológiai órám még a thaiföldi idő szerint járt, ezért este fél 10-kor már úgy éreztem magam, mintha a hajnali órákban járnánk.

Állva el tudtam volna aludni. Pontosan emiatt folyamatosan mozgásban tartottam magam, de úgy éreztem, mintha valami nyomná össze a fejemet.

Próbáltam ezt a tényezőt kizárni, és csak arra koncentrálni, hogy a legjobbat hozzam ki az adott szituációból. Az első menet jól is sikerült, hiszen uralni tudtam. Úgy éreztem, kezdek fölénybe kerülni „Tolja” ellen. A szünetben nem is éreztem, hogy túl vagyunk egy meneten, friss maradtam.

Thaiföldi napló - XFN K-1 Legends

A második menet legelején ellenfelemet egy bal-jobb egyenessel sikerült megfogni, amitől a földre is rogyott. Aztán rámentem, de rutinjából adódóan sikerült kimozognia.

A harmadik menetben azonban sajnos elvesztettem a jelenlétemet, ami addig nagyon jó formában tartott. Mivel az előző menetben leütöttem, görcsösen be akartam idő előtt fejezni a mérkőzést, és ez teljesen belassított és lefárasztott, szinte pillanatok alatt.

Tolja – kapva az alkalmon – több támadást is indított, amivel a harmadik menetet elvitte.

A bírók egy extra menetet hoztak ki, amiben már összeszedtem magam, de ez nem volt elég nekik. Az ellenfelemet hozták ki győztesként.

„Vagy győzöl, vagy tanulsz!” – tartja a mondás. Nos, ebből a mérkőzésből borzasztó sokat tanultam!

Nem elég, hogy a mérkőzés előrehaladtával tudok összpontosítani, és képes vagyok a jelen szituációra koncentrálni. Minden helyzetet tudni kell kezelni, és nem elveszíteni jelenlétet!


error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu