Vidákovics Patrik – Thaiföldi napló #10 – Kínai siker

Thaiföldi napló! Vidákovics Patrik ismét bejelentkezik rovatunkban, méghozzá örömteli hírekkel!

Thaiföldi napló lead cover

Ahogy a thaiföldi napló legutóbbi részében Patrik megírta, kint mintha kétszer olyan gyorsan menne az idő, mint itthon. Míg a cikk közzétételének idején Patrik még vízum-problémákkal küzött, azóta már egy győztes, Kínában vívott meccsen is túl van!

Nézzük a részleteket!

“A sikeres muay-thai mérkőzésem után felvettem a kapcsolatot a promoterekkel, hátha tud valaki segíteni, mérkőzést szervezni nekem. Több helyre is írtam, majd végül egy ex-Top-Team-es felajánlotta, hogy csinál nekem egy meccset Kína legnagyobb show-jába, a Kunlun Fight-ba. Egy új kvalifikációs tornarendszert alakítottak ki, amit csapatbajnokság néven hirdetnek. A súlykategóriák 5 kg-ként változnak, én a 75-kg-ot céloztam meg.

Thaiföldi napló - Kunlun Fight bemérlegelés

Két hetes felkészülés után egyedül utaztam ki Tongling-be. A mérlegelés jól sikerült, sikerült hoznom a súlyt 75.1 kg-mal. A Kunlun szervezet 2014 óta borzasztóan kinőtte a magát – egy pláza, egy egész utca csak róla szól, egyre több mérkőzést szerveznek, egyre több világsztár igazol hozzájuk.

Másnap este került sor a mérkőzésre.

Még itt, Thaiföldön a barátnőmmel vettünk egy kalapot, illetve rá magyar színekből álló szalagot, hogy a hagyományokat felidézzük, és mert anno én is néptáncoltam. Ebben vonultam be a ringbe, a közönségnek nagyon tetszett.

Az ellenfelem nálam alacsonyabb, de testesebb kínai fiatal harcos volt. Már a mérkőzés elején teljes gőzzel nekem ugrott, nagy csapottakkal támadott, többször a levegőbe emelt, és földhöz vágott.

Tudtam, hogy ilyen iramban nem fogja tudni végighajtani a meccset, előbb-utóbb át fogom venni a vezetést. Többször behajolt mélyre, így a második menet elején fejbe térdeltem, ezzel el is ájult, én pedig megnyertem a mérkőzést.

Thaiföldi napló - Kunlun Fight győzelem utáni respect

A kínai közönség majd megőrült az izgalmak láttán. A meccs után egymást taposva jöttek oda, hogy fotókat készítsenek. Ötből 3 meccset hoztunk a csapattal, így a csapatbajnokságot is megnyertük. A promoterem mondta, hogy ezzel nagy név lettem a Kunlunban és nemsokára legmagasabb színvonalú mérkőzésekre is meghívást kapok.

A meccs utáni nap már kaptam egy üzenetet, hogy másnap 8-as tornába indulhatnék, de mindkét sípcsontom begyulladt, illetve nem bírtam volna hozni a súlyt ennyi idő alatt, úgyhogy nem vállaltam.

Köszönöm, hogy ilyen sokan szurkoltatok otthonról!”

Thaiföldi napló - Kunlun Fight KO győzelem után


error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu