Szegedi Küzdősport Klub – bajnoki övek a tengerentúlról

Nemrég ismét az Egyesült Államokban járt a Szegedi Küzdősport Klub kisebb alakulata Sárközi Róbert vezetésével.

Tartalmasan telt a kint töltött időszak a szegedi csapatnak, edzések és az utazás mellett néhány bajnoki öv beszerzésére is jutott azonban idő! Erről olvashattok most beszámolót tőlük:

Clay Guida-val /forrás: Sárközi Róbert Instagram oldala/

Lehetőségünk volt indulni a Gladiator Challenge március 23.-i rendezvényén. Ezt megelőzően egy jó edzőtáborban vettünk részt a Team Alpha Male csapatnál. Sikerült edzeni az UFC-s srácokkal, köztük Urijah Faber-rel is. A felkészülés jól sikerült, élmény volt a fiúkkal együtt végezni a kemény munkát.

A -120kg-ban címmeccset vívó amerikai versenyző lesérült, -ami a szervezőknek nem kis problémát jelentett – tartottak attól, hogy a főmeccs elmarad, de a Szegedi Küzdősport Klub tagja, Bacsó Márió elvállalta a beugrós szerepet.

Hasonló helyzet alakult ki -84kg-ban is, de itt magától adódóan jött a megoldás: Sárközi Robi. Természetesen a hazai versenyzők győzelmét várták. Úgy voltak vele, hogy a “beugrós srácokat” a rutinjukkal és a felkészültségükkel le tudják majd győzni. A szegedi srácok ott álltak a ketrec mellett, mint a “sötét lovak”, a hangulatot pedig még tetézte az is, hogy a Thunder Valley kaszinóban közel 3000 fővolt jelen.

Az este 3 szegedi lépett tehát ketrecbe, Bacsó Márió, Sárközi Róbert és Kardos Róbert. Az eredmény: 2 bajnoki öv a Tisza-parti városba!

A rendezvény utáni célállomás Las Vegas volt, ahol újabb neves terem és még nagyobb sztárok közt találták magukat a srácok.

Itt már várták Jani Istvánt, mivel ebben a két csapatban (Syndicate MMA Team és Xtreme Couture MMA) van a legtöbb nehézsúlyú a környéken. Az edzés ideje alatt folyamatosan terhelték és nézték a menedzserek a magyar srácokat. A helyszínen volt az UFC legenda Forrest Griffin is.

A négy szegedi srác kint létük alatt folyamatosan edzett, tapasztalatokat és technikákat sajátítottak el, kapcsolatokat építettek. Lehetősége volt Istvánnak Francis NNaganu-val is sparringolni, ami nagy motivációt adott neki, és a helyi menedzserek is leültek vele egy megbeszélésre.

Robi elmondása szerint a jövőt szeretnék az USA-ban építeni, hogy minél több magyar versenyző juthasson ki edzőtáborokba vagy amerikai versenyekre.

A két hét gyorsan eltelt, sikerekkel és élményekkel feltöltve ért haza mindenki. Köszönjük a támogatóinknak, szponzorainknak, edzőtársainknak és az edzőinknek a segítséget.”

error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu