Spéth Norbert – Francia szezonnyitó

Spéth Norbert és Fábián Kristóf pár napon belül ismét rangos nemzetközi megmérettetésen vesz részt, melynek részleteiről kérdeztük!

Spéth Norbert akcióban

Hazánkat két harcos, a miskolci Vita Gym kiválóságai, Spéth Norbert és Fábián Kristóf fogja képviselni a közelgő Tk2 World Max gálán Marseille-ben. Norbit az elmúlt időszak történéseiről, az edzőtáborról, készüléséről és a gála részleteiről kérdeztük!

ellenfelem.hu: – Szia Norbi! Utoljára nyár tájékán faggattunk bővebben. Mesélnél egy kicsit róla, hogy mi minden történt azóta?

Spéth Norbert: – Sziasztok, üdvözlök minden sportbarátot. Nyáron Dunaújvárosban mérettem meg magam, K1 szabályrendszerben. Egy szerb harcossal bunyóztam 67 kg-ban és sikerült az első menetben befejeznem a találkozót.

Legutóbb egy nívós magyar gálán vettem részt Tatabányán, ahol edzőtársammal, Szakolczai Martinnal egyaránt győztesként hagyhattuk el a szorítót. Nyáron sikerült eljutnom Szentendrére edzőtáborba, ahol Prathet Kaewmala, volt Tiger Muay thai edző szemináriumában kovácsolhattam tudásom.

e: – Októberben, egészen pontosan 14-én Marseille-ben, a Tk2 World Max gálán lépsz kötelek közé. Milyen volt az ezt megelőző, szintén marseille-i edzőtábor, ami mondhatni megágyazott ennek a meccsnek? Mesélnél a tapasztalataidról?

SN: – Nagyon jól éreztük magunkat. Minőségi francia élbunyósokkal kesztyűzhettünk és motiváltak maradtunk a végéig. Tudtuk, hogy minden lehetőséget ki kell használnunk. Úgy érzem, ez meg is valósult.

Spéth Norbert vs Nuska

e: – Mit sikerült kinyomozni ellenfeledről? Mire készülsz leginkább vele kapcsolatban?

SN: – Nem találtam videót érdemben róla, de megszoktam, hogy nem feltétlenül tudok sokat az ellenfeleimről. Világversenyen elég gyakran kell úgy mérkőzni, hogy nincs információ.

A felkészülésünkben napi két edzés van, ezek tartalmazzák az erősítő és állóképességi edzéseket egyaránt. Próbálom önmagam lehető legjobb formáját hozni, hogy ne legyen kétség kinek emelik fel majd a kezét.

e: – A Vita Gym-ből ketten is indultok. Kristóf egy négyes tornán vesz részt, te pedig 67kg-ban vívsz majd egy meccset, K-1 szabályok szerint. Melyik formátum áll közelebb hozzád és miért?

SN: – Személy szerint jobban kedvelem a thai box szabályrendszert. Kicsit nehézkes volt átállni a K-1-re, mivel Franciaországban egy lábfogást sem engedélyeznek, de szerintem egész jól belejöttünk 😉

e: – Mi a terv a mostani meccsed utánra? Láthatunk esetleg itthon is valahol?

SN: – Van tervben egy mérkőzés itthon, remélem, megvalósul. Arra érdemes eljönni 🙂

Köszönjük és sok sikert a meccshez! Szurkolni fogunk nektek!


error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu