Legendás meccsek – Roger Gracie vs Jacare

Roger Gracie vs. Jacare 2004-es összecsapása a mai napig az egyik legizgalmasabb tartott a bjj világában. Nézzük, hogy miért!
Roger Gracie vs Jacare cover

Roger Gracie és Jacare (Ronaldo Souza) között a rivalizálás a 2002-es VB-n kezdődött, amikor is a barna övesek abszolút fináléjában csaptak össze.

Mindketten töretlenül meneteltek előre, ráadásul Jacare mindenkit kopogtatott, akivel csak szembe került.

Így kerültek végül szembe egymással először és ezzel meg is indult egy évekig húzódó rivalizálás. Barna övesen mindketten szép eredményeket mondhattak már magukénak, stílusuk viszont annyira más volt, mint tűz és víz.

Az első ütközet pontokon dőlt el Roger Gracie javára (1-0).

Jelen cikkünkben azonban a második, jóval drámaibb találkáról esik majd jó, melynek mindkét fél immáron fekete övesként vágott neki.

Ezen meccsük híresen-hírheddté vált a bjj világában, melyet a mai napig az egyik legizgalmasabb összecsapásnak tartanak. Bár az utolsó két percben nem sok minden történik, de az előtte láttottakból érthetővé válik, hogy miért is alakult ez így.

A meccs elején Gracie, számolva Jacare robbanékonyságával, leviteleivel, agresszív judo-technikáival a guard mellett dönt és subbal próbálkozik.

Jacare azonban átfordítja, Gracie pedig a “teknős” pozíciót választa, ami 4 pontjába került azonnal. Mikor sikerült magát kidolgoznia innen, ismét guard jön és egy elkapja Jacare karját.

Itt jön a dráma, ugyanis Jacare egyszerűen nem volt hajlandó kopogni! Ennek az lett az eredménye, hogy a meccs hátralévő részét törött karral kellett végigküzdenie!

Egy későbbi interjúban a háromszoros világbajnok Jacare elárulta, hogy ez a küzdelem döntötte el, hogy végül az MMA-ra váltott.

“Senki sem keresett meg, hogy esetleg szükségem van-e valamire. Egy pohár vízzel se kínáltak meg. Ott voltam egy éremmel, egy törött karral és éheztem Rioban.”


error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu