Legendás meccsek – Rob Kaman vs Ernesto Hoost 2

Az “év meccsének” titulált Rob Kaman vs Ernesto Hoost összecsapás a kickbox történetének egy kétségtelenül hatalmas csatája volt, melyet látni kell!

Rob Kaman vs Ernesto Hoost

Az évszám 1990. November közepén éppen csak kevéssel túl, 18-án a kickbox és a holland stílus mekkájának számító Amszterdamban két legendás harcos nézett ismét farkasszemet egymással – a 9x-es világbajnok Rob Kaman, “Mr. Low Kick” és a később 4x-es K-1 világbajnok Ernesto Hoost, más néven “Mr. Perfect”

A muay thai és kickbox világába 19 évesen, a Mejiro Gymben, Jan Plas kezei alatt belekóstoló Kaman pár évvel a meccs előtt már találkozott Hoosttal, igaz, akkor WKA szabályrendszerben. Azt a meccset Kaman pontokon vitte, azonban az eltelt három évben kérdéses volt, mennyit fejlődhetett Hoost.

Bár Kaman sem tétlenkedett, hiszen az alatt a három év alatt 20 meccset vívott (köztük olyan thai harcosok ellen, mint Sittisak, Lakchart Sorprasartporn, Krongsak Sakcharenchai, Changpuek Kiatsongrit) és többnyire nyert, mégis, a meccs előtt sokan az 5 évvel fiatalabb Hoostot látták esélyesebbnek.

Nézzük a csatát! Ez volt a Rob Kaman vs Ernesto Hoost 2!


error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu