Legendás meccsek – Ramon Dekkers vs Coban 2

A Ramon Dekkers vs Coban ütközetek mind egyedülállóak voltak a maguk módján. A második összecsapás azonban az egész muay thai-ra hatással volt!
Ramon Dekkers vs Coban cover

A Ramon Dekkers vs Coban Lookchaomaesaitong mérkőzés az, melyről úgy tartják, örökre megváltoztatta a muay thai világát. Coban a meccsre úgy érkezett, hogy előtte zsinórban kétszer elnyerte a bajnoki övet. Ezt vesztette el Dekkers ellen, aki ezzel beírta magát a muay thai történelmébe.

De természetesen nem csak ezen meccs kapcsán tartják a legjobb külföldi harcosnak Dekkerst, aki egyébként az első külföldi volt, aki az igencsak nívós “Az év harcosa” díjat is elnyerte Thaiföldön.

A legendás holland nem csak ebben volt első, hiszen elsőként győzött le külföldiként egy Lumpinee Stadion bajnokot, első külföldiként küldött le egy Lumpinee bajnokot (Nangpon Nongeeb Pahuyuth-ot a hollandiai Amszterdamban vívott meccsükön) és tán ő volt az első farang, aki folyamatosan a legjobb thai harcosok ellen állt ki, méghozzá full muay thai szabályrendszerben.

A már említett Nangpon elleni meccs után, miután azt a tv is közvetítette (Thaiföldön is!), Dekkers egyfajta híresség lett. Természetesen a büszke thai harcosok szemében célponttá vált, ami cseppet sem zavarta. Mindig is a legjobbak ellen akart kiállni és kívánsága teljesült is.

Így érkezünk el az 1991-es évhez, amikor is – egészen pontosan április 21-én – az első Ramon Dekkers vs Coban meccset tető alá hozták Párizsban.

A “The Crusher”, azaz roppantó becenévre hallgató 2x-es Lumpinee bajnok Coban szintén puszító erejéről (főleg ütéseiről), valamint agresszív stílusáról volt ismert és arról, hogy addig még soha, senki sem ütötte ki.

Az a fajta harcos volt, aki szívesen nyelt be egy-egy találatot, ha cserébe kettőt adhatott vissza. A meccs során Dekkers nem találta ritmusát, az egyik ütésváltásnál pedig Coban legendás bal horga betalált.

A visszavágóra pár hónap múlva, Bangkokban került sor, méghozzá a Lumpinee kötelei között! A meccset a tv Európában és Ázsiában is adta, ezzel nagy lökést adva a sportnak, nagy hatást téve a Nyugatra is.

Nézzük a meccset!


error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu