Pillanatképek – Cro Cop

Cro Cop

Jobb láb kórház, bal láb temető. Ismerős? A legendás Mirko “Cro Cop” Filipovic, akire a legtöbben leginkább a régi, PRIDE idők ill. K-1 pályafutása kapcsán emlékeznek, bár elmúlt 40 éves, több, mint 100 meccsel a háta mögött is szemmel láthatóan hajtja még valami tűz.

A 2006-os PRIDE nyílt súlykategóriás GP bajnok a horvát rendőrség terrorizmus-ellenes csoportjának tagjaként kapta a Cro Cop (Croatian Cop), azaz horvát zsaru becenevet, mellyel végül is a kétezres évek derekán világhírűvé vált. Cro Cop volt az egyik első bunyós a világon, aki mind kickbox, mind MMA tornákat, címeket nyert a világ nagy “színpadain”, sőt, mind a mai napig ő az egyetlen, aki a K-1 és a PRIDE GP-t is megnyerte.

Ráadásul finisek terén csak Wanderlei Silva vetekedhet vele, akivel ilyen téren döntetlenre állnak, hiszen mindketten 16 mérkőzést fejeztek be idő előtt PRIDE pályafutásuk során. Mirko “CroCop” Filipovic 2017.01.04-én, nem sokkal a Rizin GP megnyerése után bejelentette visszavonulását. A tornát sérülten csinálta végig, nyerte meg, de az évek komoly nyomot hagytak mindenhol.

Filipović 42 évesen, több, mint 20 év bunyó után rá is kényszerült már erre. Van, amin már csak a műtét segít, van, amin pedig már az sem. Egy meccset még térde felgyógyulása után elvállal Japánban (a 2017 év végi Rizin WGP-n), ahol rajongói mindig is istenítették és ahova második hazájaként járt vissza, de ennyi volt. Nem több, nem kevesebb. Köszönjük a fantasztikus emlékeket, meccseket a K-1 és MMA legendának, Mirko “CroCop” Filipovićnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu