Pillanatképek – Alexey Ignashov

Alexey Ignashov! A belorusz bunyós története, bár végződhetett volna sokkal rosszabbul is, nem egy vidám sztori.

Alexey Ignashov

A vörös skorpió. Alexey Victoravich Ignashov. A tekintélyes, 85-21-es mérleggel bíró, négyszeres Muay Thai világbajnok belorusz szupersztár egykor az egyik legnagyobb reménység volt – technika, tehetség, erő és egy rendkívül strapabíró áll, mind valami nagyra predesztinálták.

Ignashov nem csak, hogy megverte a háromszoros K-1 bajnok Remy Bonjasky-t, Peter Aerts-et, de kiütötte Semmy Schiltet, Badr Hari-t, Mike Bernardo-t és többek között legyőzte Karacs Attilát is. Mindössze két TKO vereséget szenvedett, de azokat is sérülés miatt. Két K-1 tornát, a 2003-as párizsi K-1 World GP-t és a 2001-es nagoyait is megnyerte.

A problémák azonban nem itt kezdődtek az embernél, akit Badr Hari megjelenése előtt a legnagyobb tehetségnek neveztek. Ignashov mindig is nagyon inkonzisztens volt. Sok meccset bukott, ahol egyértelmű favorit volt és minden józan tényezőt figyelembe véve nyernie kellett volna. Azonban a közhely igaz – minden fejben dől el. Ignashovnak pedig pontosan ilyen téren akadtak gondjai.

Rögös úton

A menedzsment- és az alkohol-problémák igen megnehezítették a skorpió útját, Ignashov pedig soha sem tudta kiteljesíteni azt a potenciált, amit láttak benne. Komoly győzelmei és eredményei ellenére is Ignashovval kapcsolatban mindig is egy kicsit szomorkás szájíz marad a rajongók szájában – mi minden lehetett volna belőle? Mire lett volna képes valójában Alexey Ignashov?

A 2006-os, amszterdami K-1 finálén Gökhan Saki elleni pontozásos vereség után Ignashov lesérült. Azt azt követő, cirka öt éves időszakot szinte nem is veszi a szakma figyelembe. A vörös skorpió 2005-2006 után gyakorlatilag lement a nemzetközi kickbox térképéről. Helyi gálákon, nehezen szerzett pontozásos győzelmeket gyűjtött be, nagyon változó teljesítménnyel. Aztán a K-1 2010-ben teljesítette ugyan kérését, így összecsaphatott Badr Hari-val, azonban elég inaktívnak ítélték, így a pontozólapokon végül alulmaradt. Sokaknak okozott csalódást  teljesítményével és nem is igazán a vereség miatt feltétlenül.

Budapesten eddig ötször láthattuk. Először a K-1 European League 2006-os, majd a 2007-es tornáján (előbbin Gary Goodridge, a másikon pedig Karacs Attila ellen), aztán 2009-ben, Dzevad Poturak ellenében. A vörös skorpió háromszor győzelemmel távozott Budapestről, azonban 2012-ben, a Fight Code gálán Ali Cenik ellen egyhangú pontozásos vereséget szenvedett.

Alexey Ignashov legutóbb 2016 Augusztus 22-én, a debreceni Főnix csarnokban rendezett Venum World Series K-1 Rules Tournament világbajnoki selejtező díszvendégeként járt hazánkban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .


error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu