Peter Aerts – Aerts rövidfilm

A hollandiai NEW DAY stúdió egy személyes, fontosnak érzett projektbe fogott, amikor is a 3x-os K-1 WGP bajnok Peter Aerts történetéhez nyúlt.

Peter Aerts

A stúdió célja az volt, hogy egy portré-sorozatot és egy rövidfilmet hozzanak létre, mely Peter Aerts történetébe, gondolataiba, motivációjába nyújt betekintést, ill. kifejti, hogy a küzdelem soha sem ér véget.

“Soha sem az volt célom, hogy a legjobb legyek a világon.” – kezdődik Aerts hangulatos monológja. “Gyerekként mindig késztetést éreztem, hogy mozogjak. Vágytam a fizikai kihívásokra az életben. Ezt a kihívást a kickboxban találtam meg.”

Az átvezető képsorokon a teremben edző, trófeákkal körülvett legendát láthatjuk, háttérben az elmaradhatatlan kockás inggel, mely a “Holland favágó” védjegyévé vált az évek során.

“Habár a kickbox keményebb és kevésbé szabályozottabb volt akkoriban, mindennél jobban motivált. Ezért mindenkinél keményebben edzettem.” – folytatja személyes hangvételű vallomását Aerts.” A családom mindig is fontos volt nekem. Nekik köszönhető, hogy stabilitásra leltem és hiszek magamban. Hogy szembenézzek a korlátaimmal és meghaladjam őket.”

Legendás pillanatok következnek az Andy Hug elleni meccsből, melyet néhány családi momentum, majd ismét egy nagy kiütés követ. A nagy kontrasztot tovább növeli, amikor a meccsekkel, győzelmekkel járó felhajtást és családi pillanatot az edzés magányos képsorai követik. Aerts egyedül, futva rója a kilométereket a betonon. Körötte mindenhol havas a táj.

A monológ pedig folytatódik.

“Nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék a ringbe történő visszatérésre. Mindennap próbálom e cél felé terelni a testem.”

Az edzés, árnyékolás pillanatai közé emlékek villanásait vegyítik, melyek a régi győzelmeket, nagy kiütéseket idézik. A képsorokat nézve az az érzésünk támad, hogy amit látunk, hiteles, valahogy így élhet Aertsben is mindez. Azonban mint mindennek, a felismerésnek vagy inkább beismerésnek is el kell jöjjön az ideje.

“Van amikor be kell ismerned magadnak, hogy valami elhasználódott. Negyvenhat éves vagyok. A testem már nem olyan, mint egykor. De vannak még dolgok, amiket el akarok érni az életben. Ha nem a ringben, akkor a ringen kívül.”

“A küzdelem sose ér véget. A célom, hogy egy olyan harcost eddzek, aki ugyanolyan akaraterővel és szívvel bír, mint én. Aki a maga szerencséjének kovácsa akar lenni ebben a sportban. Aki törekszik rá, hogy felnőjön a kickbox új korszakához.”

“Az én időmben a lehető legjobban edzettem, hogy a legjobbá váljak. A kickboxot együtt hoztuk létre. Soha sem adtuk fel. Soha sem felejtettük el tisztelni a sportot. Habár a testem elkopott, mindig mozgásban maradok. Mindig harcolni fogok. Hogy a kickbox újabb magaslatokra törjön.”

/Az ellenfelem.hu fordítása (C) 2017/


error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu