Ez volt a Muaythai Mania 13

Muaythai Mania 13 Sebők Máté lead cover
fotó: Kőhidai Szabolcs

Óramű pontossággal hatkor kezdetét vette Szentendrén az MTM, a Muaythai Mania, melynek 13. etapját ezúttal két ifjú titán, Tímár Máté és Béresi Zalán nyitotta egy igen tüzesre sikerült edzőmérkőzésen.

A két tizenkét éves forma fiú nem csak nagyszerű, éles tapasztalatot szerzett, de több izgalmas pillanatot is okoztak az ezúttal is szép számmal megjelent nagyérdeműnek.

Az első küzdelmen ismét két ifjú reménység, a tekintélyt parancsoló 20kg-val bemérlegelő Szakmáry Ádám és Csaba Benett feszültek egymásnak. A fej támadása ugyan természetesen nem volt engedett, ám a testre mért csapások záporoztak.

Muaythai Mania 13 Sebők Máté vs Dely Dominik
fotó: Kőhidai Szabolcs

A második meccsre egy nem akármilyen párosítást kaptunk, hiszen jött Dely Dominik és Sebők Máté találkája, 3×3 percben! Hatalmas tempó, klincs-háború alakult ki rögtön az elején! Dely Dominik pedig nem is fokozta, húzta a dolgokat, hanem a másodikban befejezte a találkát!

Következett -54kg-ban az est egyetlen női összecsapása, Csatlós Julianna és Németh Rita prezentálásában. A kemény adok-kapokban távról Csatlós, míg klincsben sokszor Németh bizonyult erősebbnek. Végül azonban, a harmadik menetben Csatlós helyet talált térdesének és test ko-val befejezte!

Jött az első profi meccs, melyen Baranyi Bence szállt kötelek közé az Ausztriából érkező Kristian Kuzmanovic ellen. A fizikálisabb, robbanékonyabb Kuzmanovic sajnos kétszer is leküldte Baranyit az elsőben, a másodikban pedig ugyan Baranyi össze tudta magát szedni, ám a harmadik elején ismét számolni kellett rá. A harmadik ilyen alkalom után, amint azt a szabályok megkövetelik, véget ért a mérkőzés.

Muaythai Mania 13 Csatlós Julianna vs Németh Rita
fotó: Kőhidai Szabolcs

Jött a komoly sérülések után visszatérő páros, Rozor Gergő és Zsákai Béci találkája! Az előzetes várakozásokat jól tükrözi az egyik asztal külön-ajánlata, mely szerint a ko-t produkáló fél extra 40e forinttal távozhat!

A ko ajánlatot komolyan véve a fiúk hatalmas tempóban, romboló csapásokkal kezdtek, az extra ajánlat pedig plusz 200 euróig kúszott fel! Hatalmas csata bontakozott ki, melyet, akik láttak, még nagyon sokáig emlegetni fognak! A tempó végig maradt, kölcsönösen óriási találatok landoltak, de ezt a meccset megosztott pontozással (29-29, 28-29, 29-29) Rozor Gergő húzta be.

Jött a neheztüzérség, a 100kg fölötti Galambos Bence és Thomas Froschauer! Galambos az első menetet tisztább találatokkal vitte és a másodikban is eredményesebbnek bizonyult. Froschauer a harmadik elejére ugyan összeszedte magát valamennyire, de szerencsére nem tudott előhúzni semmit a kalapból. Egyhangú pontozással győzött Galambos!

Muaythai Mania 13 csoportkép

Jött a várva várt főmeccs, Hegedűs Márk és Berényi Roland ütközete, 5×3 percben! Egy többnyire kiegyenlített első és második menet után – melyekben az utóbbi harcosnak voltak inkább veszélyes, villámgyors villanásai – a harmadikra Berényi inkább a kontrákra állt rá. Többször került a kötelekhez, a sarokba, de mivel ellenfele nem tudott élni a helyzetekből esetlegesen adódó lehetőségekkel, így nyugodt maradhatott.

Sokszor Hegedűs tűnt úgy, mint aki többet dolgozik, de Berényi alapvetően pontosabb volt. Ez az előny megmaradt végig, a találkát pedig a bírói kar egyhangúlag Berényinek ítélte!

Gratulálunk minden harcosnak, edzőnek, valamint a szervezőknek is! Köszönjük a külön meghívást Skrobár Róbertnek! Nem jöhet elég hamar a 14. fejezet az MTM, azaz a Muaythai Mania történetében!

Alább a teljes gálát visszanézhetitek!


error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu