Manny Pacquiao – pillanatképek

Manny Pacquiao

Mit szeretnél elérni az ökölvívással? – hangzik a kérdés a rövid, ám annál hangulatosabb, szinte dokumentarista igénnyel készült videó elején. Manny Pacquiao válasza pedig, ahogy a karrierje is, nem a szokásosnak mondható, amit úgymond várni lehetne. Nem sikert, pénzt akart az ekkor még igen fiatal harcos, hanem arra vágyott, hogy egyesítse nemzetét, boldoggá tegye és jóval később, a Mayweather meccs előtt is úgy nyilatkozott, hogy bár Isten tehetséggel áldotta meg, nagy a felelőssége is, hiszen segítenie kell az embereknek.

Pacquiao pedig pontosan ezt teszi – gyakran adakozik jótékony célokra, ám teszi ezt minden hírverést és felhajtást kerülve. A legutóbbi, Mayweather elleni meccsén keresett összeg felét is felajánlotta már különböző helyekre, hogy segíteni tudjon a rászorulókon. Pacquiao nem felejtette el az utcákat, melyekről ő maga is jött.

Természetesen Freddie Roach is feltűnik, akiről Manny már nem egyszer elmondta, hogy több ő, mint az edzője – tanácsadó, barát ő. Amikor Freddie-ről van szó, az olyan, mintha a saját szüleiről lenne szó. Pacquiao története egy nem akármilyen történet – a hit, kitartás, akarat története, méghozzá egy olyan emberről, aki a sikerek közepette, azok csúcsán is ember tudott maradni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu