Kovács Alexandra az arany kapujában Bahrainban

Kovács Alexandra az arany kapujában az IMMAF amatőr MMA VB-n!

Kovács Alexandra 2016-ban

Kovács Alexandra az európai Openen 2016-ban és 2017-ben is uralta a terepet és az idei, 2018-as, bahrain-i IMMAF MMA VB-n sem adja alább, hiszen a mai napon már az aranyért megy!

Feszülten követtük a történéseket és miután tuniszi, majd olasz ellenfelét is TKO-val győzte le a második menetben, egyértelműen meg kellett próbálnunk pár kérdésre választ kapnunk. Következzen villáminterjúnk!

– Milyen élmény eddig a verseny, ill. összehasonlítva az eddigi IMMAF-os tapasztalataiddal?

Ez a verseny mindig nagy élmény a számomra és egyben hatalmas kihívás is. Mivel tavaly is Bahrainben rendezték a Világbajnokságot, így a helyszín idén már nem volt ismeretlen a számunkra.

Ez talán azért is volt kedvezőbb, mert nem kellett új környezetet és csarnokot megszoknom, ami a mentális felkészülésemben könnyebbséget jelentett. Tehát már az otthoni felkészülés alatt is el tudtam magam képzelni az itteni ketrecben.

– Startégiai/taktikai megfontolásból döntöttetek úgy, hogy mindent megteszel és lehetőleg befejezed a meccseket vagy adták magukat a helyzetek és egyszerűen csak úgy alakult, hogy be tudtad fejezni mindkettőt?

Tudatosan készültünk ütő-rúgó kombinációkkal, földrevitelekkel és különböző befejezési lehetőségekkel a minél hamarabbi befejezés érdekében, főképpen azért hogy több energiánk és időnk maradjon a regenerálódásra a mérkőzések között.

Az első meccsen majdnem sikerült egy karfeszítés, de már nem először futottam bele olyan helyzetbe, hogy nem kopogták le. Így a másodiknál már tudatosan maradtam a biztosnál, rajta maradok és ütöm, amíg a bíró meg nem állítja.

– Holnap az aranyért mész. Tegyük fel, hogy ezt is befejezed a másodikban. Mi jön utána? Gondolkodtál/gondolkodsz ezen vagy komoly erőfeszítések árán, de csak az előtted álló Janika Antinmaa Antinmaa-ra fókuszálsz?

Mindig az éppen aktuális megmérettetésemre fókuszálok. Szeretnék ugyanilyen céltudatosan, határozottan és eredményesen küzdeni a döntőben. Most ez a legfontosabb a számomra.

Még nem tudjuk, mit hoz a jövő. Tervezek az UWSKF Sport Kempo Világbajnokságon is részt venni, de ez még kérdőjeles, mivel az is mindjárt itt van, hiszen a hónap végén rendezik. (Nov.30-Dec.1-2) Távolabbi események egyelőre még képlékenyek.

Köszönjük, hogy időt szakítottál ránk – hajrá!


error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu