Két magyar bronz a junior judo EB-n

A Hell-Miskolci Judo Club csillaga, Gercsák Szabina és az Atomerőmű SE tehetsége, Pupp Réka is bronzérmet nyert a málagai junior Európa-bajnokságon.

gercsak_2016kazan4

Nos, Radics Attilának, a női junior-judoválogatott keretedzőjének abszolút bejöttek a számításai, amelyekről az utanpotlassport.hu-nak a málagai Európa-bajnokság előtt beszélt. Tulajdonképpen pontosan azt kapta a lányoktól, amit várt, bár az, hogy nehézsúlyban is lehet keresnivalójuk a tanítványoknak, sok mindent takarhat.

A 48 kilós súlycsoportban két ippon-győzelemmel kezdett tavalyi EB győztes, Pupp Réka. Az elődöntőben a későbbi győztes ukrán, Darija Blodid egy jukóval jobbnak bizonyult nála ezen a napon, azonban Braun Ákos tanítványa nem tört meg, a bronzmérkőzésen egy újabb ipponnal bebiztosította, hogy 2016-ban is a dobogóra állhasson a junior korcsoport kontinenstornáján.

puppreka_2016malaga2

fotó: EJU

A 70 kilogrammban versenyző Gercsák Szabinával szemben egyértelműen az éremszerzés volt az igény. A lécet a miskolci judós tette magasra, hiszen az elmúlt két évben a junior Európa-bajnokságon nem talált legyőzőre, miközben a korosztályos világbajnokságot is megnyerte, és a végsőkig versenyben volt a riói indulásért.

A húsz éves hölgy a nyolcaddöntőben kezdte a viadalt, a svájci Alina Lengweilert egy perc tíz másodperc alatt intézte el, ipponnal. A negyeddöntőben azonban ő sem húzta sokkal tovább a tatamin: a német Giovanna Scoccimarro – aki később csak ötödik lett – ipponnal győzte le.

gercsak_2016malaga1

fotó: EJU

A vigaszágon először a bosnyák Alekszandra Szamardzics állhatott volna az útjába, de vazarival nyert ellene, és a bronzmérkőzésen a svájci Loriana Kukát is azzal győzte le. Így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

/forrás: judoinfo.hu/


error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu