Harcosok mozija – Vasakarat

Harcosok mozija! Vinny Paz története egy valóban nem mindennapi élettörténet! Nagy kilátások, tragédia, majd ismét a csúcsra jutás! Valódi dráma!

A harcosok mozija sorozatunk ezen részében a hazai mozikba Vasakarat címmel kerülő “Bleed For This” című filmet ajánljuk, mely arról a Vinny Pazienzáról szól, aki a ’80-as években hatalmas reménységként tűnt fel a boksz világában. Sikeres amatőr pályát futott be, gyakran szerepelt a tévében, mielőtt ’83 nyarán profivá vált volna. Hamar megszerették a négy év alatt 22-1 mérleget felállító, kemény stílusú bunyóst.

Pazienza 1991-ben megnyerte az első junior középsúlyú világbajnoki övét, de alig egy hónapra rá aztán megtörtént az elképzelhetetlen: beütött a tragédia. Vinny Paz ugyanis súlyos, frontális autó-balesetet szenvedett, melynek során eltört a nyaka. Egy kórházi ágyban ébredt, bal oldalát nem érezvén.

harcosok mozija - Vinny Paz vs Roberto Duran

Vinny Paz vs Roberto Duran

Pazienzának ekkor azt mondták az orvosok, hogy már az is kész csoda lesz, ha valaha is újra lábra áll. Csodával határos módon egy hét múlva otthon volt és visszatérését tervezte! A 29 éves “Pazmániai Ördög” rácáfolt mindenkire és elképesztő akaraterőről téve tanúbizonyságot nemhogy újra megtanult járni, de tizenhárom hónappal később még a szorítóba is visszatért, ahol ráadásul egy későbbi világbajnokot vert meg.

A sport világának egyik leghihetetlenebb, a semmiből történő visszatérése során Pazienza nem csak, hogy ismét világbajnok lett, de a legendás Roberto Duran-t is megverte, ráadásul kétszer is. Karrierjét két évtizednyi bunyó után, két súlycsoportban is övet szerezve, 2004-ben fejezte be, 50-10-0 mérleggel, 30 kiütéssel a háta mögött!


error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu