Győrfi Csaba – Bajnoki cím Thaiföldről

Néhány hónapja Vidákovics Patrik thaiföldi útjáról számoltunk be Nektek több alkalommal, ezúttal egy másik magyar kiválóság, Győrfi Csaba látogatott ki, hogy csiszolja tudását. Most erről mesél nekünk!

Győrfi Csabáról nem első alkalommal írunk portálunkon, a hazai küzdősport rajongóinak nem is szorul külön bemutatásra az egyik legkeményebb stílusú hazai aktív állóbunyós. Csaba nemrég Thaiföldön járt, hogy csiszolja tudását és ha már ott volt, akkor nem tért haza üres kézzel, egy bajnoki övvel gyarapodott a kint töltött hetek alatt. Erről és az útról kérdeztük őt!

ellenfelem.hu: – Nemrég érkeztél haza Thaiföldről. Mesélnél az útról?

Győrfi Csaba: – Az út az nagyon hosszú volt számomra. Kétszer 6 óra repülő út és közötte várakozás a csatlakozásra. Oda fele még jobban viseltem, nagy izgalommal hogy nem sokára kint lehetek Thaiföldön de vissza fele azért már sokkal nehezebb volt, ráadásul 13 órát kellett várni a második gép indulásáig, na ez húzós volt 🙂

e: – Milyenek voltak az edzések?

Gy.Cs.: – Nagyon élveztem, ez tényleg egy harcosnak kint megtapasztalni valami óriási dolog. Az az érzés ahogy a thaiokkal együtt edz az ember és mellette természetesen nagyon sok európai is volt az edzéseken. Mindenki segítőkész, és alázatos, még is az edzések kőkemények. A legnehezebb dolog számomra a meleg volt azzal a páratartalommal. Jó formában érkeztem ki, hiszen előtte két héttel nyertem itthon meg a mérkőzésem. Még is olyan volt az első hét, mintha egy hónap kimaradt volna az edzésből. Sokkal nehezebb volt teljesíteni azt amit itthon gond nélkül végig csináltam. A 2. hétre sikerült azt éreznem, hogy napról napra jobban megy az edzés és jobb a kondícióm.

e.: – Nem tértél haza üres kézzel, egy bajnoki övvel is gyarapodtál. Tervezett volt a mérkőzés vagy egy spontán lehetőséggel éltél, ha már ott voltál?

Gy.Cs.: – A mérkőzéssel úgy voltam, majd meglátjuk lesz-e lehetőség rá és ha igen, akkor átgondolom.
Az első edzés után meg is kérdezte a trainerem, hogy szeretnék-e mérkőzni? 1-2 nap gondolkodás után rá adtam az áment. Igazából az előző mérkőzésből maradt azért kisebb sérülés, így picit átgondoltam mennyire lehet ebből baj de szerencsére nem volt probléma.

e.: – Hogy alakult a mérkőzés? És milyen volt megtapasztalni a legendás thaiföldi “stadion hangulatot”?

Gy.Cs.: – A stadion az nagyon hangulatos volt, és ez is egy óriási élmény volt megtapasztalni milyen kint küzdeni. Ráadásul tele volt magyarokkal akik egyből szimpatizáltak, ahogy beléptünk a stadionba és szurkoltak nekem. Ez is egy nagyot dobott az önbizalmamon.

A mérkőzés bevallom őszintén kicsit könnyebben ment mint vártam. Iszonyú sok munka volt a felkészülésemben, nagyon jó formában voltam és egy hatalmas csatára készültem a thai harcos ellen. Az 1.menetben a trainerem tanácsára csak próbáltam kiismerni, “kóstolgattuk” egymást, de éreztem, hogy kézzel azonnal sakkban tartom. Néhány terelős kéz technika után elkezdtem dolgozni comb rúgásokkal és nagyjából a 2. után érezni lehetett, hogy nem izlik neki és a teljes figyelme a lábai védelmére irányult.

Innen már éreztem hogy meg lesz a mérkőzés. az menet végén már számolni is kellett az egyik rúgás után. A 2.menetre sokkal nagyobb elánnal jött ki és folyamatosan támadott, amit többször kimozgással megoldottam és mindig oda szúrtam azokat a combosokat. A 2.menet végén az egyik rúgás után ismét földre került és onnan már nem tudta folytatni. Örültem a győzelemnek, de picit csalódott voltam hogy nem sikerült olyan thai ellenféllel megküzdenem, aki velem egy szinten lett volna.

e.: – Vannak esetleg már konkrét további terveid az idei évre? 

Gy.Cs.: – Igen, egyenlőre a Bellator a következő nagy lehetőség áprilisban, ahol lehetséges hogy, ismét ringbe lépek.

e.: – Köszönjük, és várjuk a fejleményeket! 

Tagged on: ,

error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu