Grappling és Amatőr MMA Bajnokság – Beszámoló

Az elmúlt szombaton rendezték szombaton Szegeden jártunk, hogy a helyszínen tekintsük meg a Magyar MMA Országos Küzdősport Szövetség első amatőr MMA bajnokságát, illetve a Global Grappling versenysorozat soros fordulóját. Az előzetes regisztrációk alapján már tudni lehetett, hogy hatalmas az érdeklődés az esemény iránt, mindkét versenyrendszerben. Többen voltak, akik mindkét helyre leadták a nevezésüket.

mma-grappling-bajnoksag-szeged-ellenfelem

Egészen korán, már a mérlegelések és orvosi vizsgálatok időpontjában a helyszínen voltunk, örömmel látva, hogy a rengeteg nevező olyankor teljesen megtöltötte a Sportcsarnok Boxtermét. Folyósokon pedig már néhányan lázasan melegítettek a megnyitó előtti pillanatokban is, melyre nem sokkal a tervezett 10 órai időpont után került sor. A felsorakozó harcosok széltében megtöltötték a Sportcsarnok küzdőterét.

mma-grappling-bajnoksag-szeged-ellenfelem

Néhány köszöntő beszéd után röviddel meg is kezdődtek a küzdelmek, amik 5 tatamin és 2 ketrecben zajlottak párhuzamosan, kicsit megnehezítve ezzel az “akcióra éhes” közönség dolgát, sokszor cikázott a tekintetünk, miközben a pofonok mellett egy látványos földre vitelt produkáltak a Global Grappling versenyen részvevők, ahol ismét minden versenyszámban rengeteg induló volt. Az egészen fiataloktól a master kategóriáig fáradhatatlanul küzdöttek az 5 tatamin párhuzamosan, Gi-ben és NoGi-ben és Combat Grappling szabályrendszerben egyaránt. A nap folyamán a versenysorozat negyedik szabályrendszerében, a Cage Grapplingben is rendeztek küzdelmeket.

mma-grappling-szeged-szucs-kristof-ellenfelem

foto: delmagyar.hu

A tatamikon kívül ott volt még tehát a 2 ketrec, melyben az edzői és bírói megbeszélések és a sorsolásokat követően megindultak a küzdelmek. Nehéz lenne kiemelni egy-egy mérkőzést, így inkább összességében próbáljuk meg összefoglalni az eseményeket, melyből hiányt nem szenvedtünk ezen a szombati napon sem.

mma-grappling-bajnoksag-szeged-ellenfelem

fotó: delmagyar.hu

Az MMA küzdelmeken belül is 2 kategóriába voltak sorolva az indulók, amatőr “A” és “B”, megfelelően tudásban megközelítőleg egy szinten lévő harcosok mérkőztek, így a meccsrutin terén még szűkösebb mutatókkal rendelkezők is pörgős meccseket vívhattak, próbálgathatták a technikákat, természetesen nem tét nélkül, hisz minden súlycsoportban magyar bajnokot avattak a végén. A rendező hazai csapat, a Szegedi Küzdősport Klub és a részéről szinte mindenki indult, aki bevethető állapotban volt szombaton, közülük sokan mindkét versenyrendszerben érintettek voltak. A másik szegedi csapat a Szeged Ju-Jitsu is szép létszámmal képviseltette magát. Jó házigazdákhoz méltóan a maximumot préselték ki magukból mindkét csapat indulói a kilátogató közönség, barátok és családtagok legnagyobb örömére.

Mind a Global Grapping, mind az MMA küzdelmek remek mérkőzéseket hoztak, a harcosok többsége jól állta az egész napos terhelést, itt-ott azonban hamar kiütköztek a kardió hiányosságok, a kellő tanulság levonása után ezek azonban orvosolhatók, jó indulattal fogjuk ezt most az év végi “fáradtságra”.

Ami talán külön kiemelendő, hogy az egész napos rendezvény és a több száz küzdelem komolyabb sérülés nélkül zajlott le!

Gratulálunk a szervezőknek és a kitartó harcosoknak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu