Díjazták a birkózókat

Méltón a hagyományokhoz, az idén is bensőséges, jó hangulatú összejövetelen zárult az év – bár a naptár még csak december 11-ét mutatta – a birkózó szövetség karácsony előtt rendezett ünnepségén. A Danubius Hotel Aréna nagy éttermében birkózó nemzedékek kiváló képviselői találkoztak, beszélgettek, és nem mellesleg számos díjat, elismerést vehettek át.

lörinczi

Lőrincz Viktor teljesítményét is díjazták az év végén

Németh Szilárd, az MBSZ elnöke köszöntőjében röviden vázolta a szövetség idei munkáját, annak eredményeit, majd Bacsa Péter ügyvezető alelnök is köszöntötte az est résztvevőit, vendégeit.

A finom vacsora elfogyasztása előtt hivatalos, ám örömteli percek következtek, hiszen a 2015-ös esztendőben a világversenyeken kiemelkedően szerepelt versenyzők (1-5. helyezettek), továbbá a válogatott és klubedzőik pénzjutalmat vehettek át az évzárón. A felnőttek mellett a korosztályos versenyek legjobbjai szintén – edzőikkel együtt – pénzjutalomban részesültek. Összesen mintegy 25 millió (bruttó) forintot adott át a szövetség vezetése azoknak, akik rászolgáltak erre a teljesítményükkel, munkájukkal. Ez volt az első alkalom a szövetség történetében az ilyen módon megtervezett, és az elnökség által jóvá hagyott jutalmazásra, valamint ugyancsak első ízben történt meg, hogy a jutalmat a karácsonyi ünnepségen vehették át az erre érdemes birkózók és edzők.

A hagyományokhoz híven az idén is sor került a hagyományos elismerések, díjak átadására az ízletes falatokkal való eredményes tusakodást követően. A dicső múltat idézvén rádöbbentünk, hogy bizony már 35 év telt el a sikeres moszkvai olimpia óta. Jólesőn vettük tudomásul, hogy vannak köztünk olyan legendás szakemberek is, akik már legalább fél évszázada szolgálják a magyar birkózás ügyét, és már túljárnak a hetedik ikszen. A szövetség az idei Életmű-díjjal azoknak a neves sportembereknek a teljesítményét ismerte el, akik bár nem szereztek aranyérmet a nagy világversenyen, de többször álltak fel a dobogóra, csak hajszálnyival maradtak el az első helytől, miközben ugyanannyit dolgoztak a sikerért, mint azok a társaik, akiknek megadatott az aranyérem megszerzése.

 Most pedig lássuk a különböző kategóriák díjazottjait.

A Magyar Birkózó Szövetség díjazottjai:

Fél évszázad a magyar birkózásért
Guttmann József
Kovács Sándor
Kruj Iván
Szabados Imre

Életmű-díjasok
Csatári József
Rusznyák József
Klinga László

Az év birkózói
Szabadfogás: Veréb István (Európa-játékok, Baku, 5. helyezett)
Kötöttfogás: Lőrincz Viktor (Világbajnokság, Las Vegas, 5. helyezett)
Női: Barka Emese (Európa-játékok, Baku, 1. helyezett)

Az év edzője
Takács Ferenc

Az év utánpótlás birkózói
Szabadfogás: Nagy Péter (Junior-vb, Salvador da Bahia, 3. helyezett)
Kötöttfogás: Lévai Zoltán (Junior-vb, Salvador da Bahia, 3. helyezett, U 23-as Eb, Walbrzych, 3 helyezett, Junior Eb, Isztambul, 3. helyezett)
Női: Galambos Ramóna (Junior-vb, Salvador da Bahia, 2. helyezett, U 23-as Eb, Walbrzych, 3 helyezett, Junior Eb, Isztambul, 2. helyezett)

Az év utánpótlás edzője
Lévai Zoltán

Az év bírója
Kismóni János

Az év veterán birkózója
Toma Mihály

Évfordulók
15 éve:  Majoros István,  Moszkva Európa- bajnoka
25 éve:  Farkas Péter,  Róma világbajnoka
35 éve:  Kocsis Ferenc, Moszkva olimpiai bajnoka
Növényi Norbert, Moszkva olimpiai bajnoka
40 éve:  Rovnyai János, Ludwigshafen Európa-bajnoka
45 éve:  Varga János,  Edmonton világbajnoka, Berlin Európa-bajnoka

Média-díj
Csoba Péter
Deák Horváth Péter

/forrás: birkozoszov.hu/


error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu