Borics Ádám – Rivaldafény

Borics Ádám csillaga az utóbbi években egyre inkább emelkedőben. Egyre magasabbra tör és nyugodtan mondhatjuk, hogy szárnyal!
Borics Ádám befejezi meccsét Aaron Pico ellen a Bellator 222 gáláján!

Borics Ádám a Bellator 222 előtt egy interjúban elmondta, hogy kicsit dühíti a nagy felhajtás Pico körül, aki ugyan 19 évesen olimpiai reménységnek számított, komoly eredményeket mutathat fel birkózásban, de Ádám a meccsük előtt már egy (legalább) 12-0-ás mérleggel rendelkezett.

Ádám a Bellator legutóbbi gáláján meg akarta mutatni a világnak, hogy ki is érdemel felhajtást és kijelentette, hogy ő lesz a legnehezebb ellenfél, akit csak találhattak Pico-nak.

És igaza lett!

A majd’ két éve kint élő, folyamatosan kőkeményen edző, “A kölyök” becenévre hallgató magyar harcos a Madison Square Gardenben aratott győzelme után az ESPN-nek interjút készítő Ariel Helwani kérdésére válaszolva elmondta, hogy csak a pillanatra várt.

Már a meccs előtt is kifejtette pár helyen, hogy edzői gárdájával biztosak benne, hogy a birkózás hiánya miatt sok kritikát kapott Pico ezúttal bizony pontosan erre az aspektusra, ill. a levitelekre fog koncentrálni és be is jött számításuk.

A Henry Hooft vezető edzővel kifőzött recept azonban tökéletesen működött – Ádám nyugodt marad, dolgozott és bár az első menet Pico-é lett, ezzel az amerikai csak egy csatát nyert, de nem a háborút!

Ádám korán észrevette, hogy Pico kicsit zihál, nagyon keményen dolgozott a levitelekért, míg ő inkább konzerválta energiáit. Alapvetően a harmadik menetre tartogatott mindent, de csak a kedvező alkalomra várt, hogy elsüthesse a lassan védjegyévé váló repülő térdest.

Az előző három meccs és három finis mellé Borics Ádám most egy negyediket is behúzott, ráadásul egyben egy sporttörténelmi pillanatot is írt számunka, hiszen előtte magyar sportoló még sosem lépett fel az MSG-ben New Yorkban, főleg nem egy MMA gálán!

Gratulálunk!


error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu