Amerikából jöttem… – Sárközi Robival beszélgettünk

Nem tétlenkednek a Szegedi Küzdősport Klub versenyzői, az idén is már több versennyel a hátuk mögött gőzerővel készülnek az újabb megmérettetésekre. A mögöttük álló szakmai stáb pedig folyamatosan azon dolgozik, hogy minden adott legyen, hogy a legjobb formájukat tudják nyújtani harcosaik, így rendszeresen külföldi edzőtáborokban vesznek részt.

robrenzo

Renzo Gracie edzésén

Így volt ez már tavaly is, amikor Kínában és Amerikában jártak többek, más egyesületek sportolóival együtt. Ezeknek a lehetőségeknek az egyik kovácsa Sárközi Robi, aki januárban az Államokban járt, hogy a következő időszakra is partnereket biztosítson sportolói fejlődésre. A III. Budapest Grappling Bajnokságon beszélgettünk Robival erről:

“Több állomása volt az utazásomnak, így edzettem New York-ban Renzo Gracie-nél, illetve az American Top Team-nél is, de jártam a Blackzilians csapatánál, és az UFC Gym-ben is. Fő célom a kapcsolatépítés volt, de ha már ott jártam, akkor beálltam edzeni is, és sokat tanultam most is a kint töltött 10 nap alatt. Az American Top Team-nél a vezetőséggel is tárgyaltam, több magyar harcos jövőjéről is szót ejtettünk, elsősorban a Jani Istvánt szeretnénk kivinni, és vele szeretnénk a komolyabb szervezetek közelébe lopózni később. A fejlődéséhez kint minden adott lenne, és a nehézsúly legjobbjaival sparringolhatna és készülhetne naponta. Ezek előkészítésében kint most sokat haladtunk előre, az egész út során segítségünkre voltak a kinti magyarok, és a Magyar MMA Országos Küzdősport Szövetség is. Tervezünk egy újabb utat, március végén, április elején, amikor már harcosokkal együtt mennénk ki, és kezdenénk meg azt a munkát, melynek az alapjait januárban sokadszorra megerősítettük.”

robnik

Robiék Nieky Holzken-nel

Mi is bízunk benne, hogy megnyílnak a lehetőségek olyan harcosok számára, mint a már Robi által is említett Jani István. Nyomon fogjuk követni az tengerentúli edzéseket, és beszámolunk majd mindenről Nektek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..


error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu