Technikák – Az állóképesség javítása (2.)

Technikák rovatunkban előzőleg olvashattatok nálunk az állóképesség javítására szolgáló egyszerű gyakorlatokról. Most ezt folytatja egy újabb videóval Nagy Tamás.

állóképesség lead

Ebben a programban ismét állóképesség javításra koncentrálunk. Két rotációs gyakorlatot tettem össze „farmers walk” gyakorlattal.

A helyes gyakorlatvégzés, forma érdekében ne használj nagy súlyokat, a rotációs gyakorlatoknál a gyorsaság a lényeg!

A gyakorlatokat 3-4x ismételd meg, 10-es ismétlésszámmal oldalanként. A helyes tartás, és a gyors mozdulat nagyon fontos. A helyes tartás a sérülések elkerülése érdekében, a gyors mozdulat pedig a robbanékonyság és a szívverés magasra emelése miatt fontos.

– „Landmine” gyakorlattal kezdek, itt a lényeg, hogy a rudat lefele visszafogva, emeléskor pedig amilyen gyorsan – és erősen – csak tudom visszarántom fejmagasságba.

– A következő gyakorlat az „egykezes felhúzás”.

A hát helyes tartására figyelve a rudat a cipőfűzőmmel egy vonalban, közel a lábszárcsontomhoz irányítom, így a súlypont a sarkamra esik. Felrántom a rudat, amilyen gyorsan és erősen csak tudom, utána pedig kézváltást követve egy rotációs nyomást csinálok.

– A harmadik gyakorlat a „farmers walk”. Olyan súlyt választok, amit éppen csak el tudok oda-vissza vinni 20-30mp-ig. Ha tovább tudod tartani 30mp-nél, akkor emeled a súlyt.

Tagged on: ,

error: Jogvédett tartalom (C) - ellenfelem.hu